0

П ортугалия разгроми с 6:1 Швейцария с най-убедителния резултат на осминафиналите в Катар, но вместо еуфория и ентусиазъм, настроението е отровено. Защото голямата звезда Кристиано Роналдо беше резерва и нямаше никакъв принос към успеха, което му даде право да се разсърди и да си тръгне по-рано, а на следващия ден да обяви дори пълно неподчинение на селекционера Сантош.

Глас надигна в социалните медии приятелката му Джорджина Родригес и нараненото его на Кристиано стана световен проблем.

Нужен ли е Роналдо на отбора, който през 2016 г. Спечели финала на Евро 2016 без него (нападателят бе сменен още в 25-ата мин. При 1:0 над Франция с продължения)? 

Неговият принос за „селесао“ в Катар e гол от дузпа в 65-ата мин. При победата с 3:2 над Гана в първия мач от група Н. 

След това – само скандали заради неговото его. Още във втория мач при победата с 2:0 над Уругвай Роналдо си присвои първия гол, който, обаче, ФИФА записа на името на съотборника му Бруно Фернандеш. За да угоди на Кристиано, португалската делегация пусна жалба пред световната централа с искане попадението да бъде дадено на Роналдо. Но ФИФА потвърди, че голмайстор е Фернандеш, което бе отчетено и от чипа в топката, удостоверил, че няма докосване след шута на халфа.

В третия мач, загубен с 1:2 от Южна Корея, отново Кристиано бе в центъра на коментарите заради вдигнатия пръст към устните си към  селекционера Сантош, когато той го извади от игра. „Да, наистина не ми хареса“, потвърди той, без да дава отговор дали Роналдо ще остане в стартовия състав като капитан.

Самият футболист пък опита да замаже скандала с обяснението, че така реагирал на подканването на южнокорейски футболист да напусне по-бързо игрището при смяната си.

Никой не е по-голям от отбора – тази вечна максима в спортните игри  явно не важи за Кристиано Роналдо. Нужен ли е той на Португалия? Решението е на отбора, не негово.