0

З вездата на Уругвай Единсон Кавани може да бъде наказан от ФИФА за поведението си след последния мач в група H на световното. Урусите биха с 2:0 Гана, но това не им беше достатъчно, за да се класират напред. Уругвай отпадна заради по-малко вкарани голове от Южна Корея.

След края на мача футболистите на тима поискаха обяснение от съдията Даниел Зилберт заради две неотсъдени дузпи, като преследваха рефера чак до тунела. При прибирането в съблекалнята пък Кавани изля гнева си на монитора за ВАР и го свали с удар.

Треньорът на Уругвай Диего Алонсо обясини съдиите не само на последния мач с Гана, но и на предишния с Португалия, в който тимът падна с 0:2, но вторият гол дойде след спорна дузпа. Ако тя не бе отсъдена, головата разлика на Уругвай щеше да стигне за класиране напред.

„Аут сме заради онази дузпа на Португалия и головата разлика. Тя беше дадена, но според ФИФА не е дузпа - каза Алонсо, който обаче не обясни какво точно има предвид. - Искаше ми се да видя тази версия на Уругвай и преди, но така се случи. Нямам какво да кажа на играчите си. Дадоха всичко от себе си. Всички видяха какво стана в предишния мач.“