0

Т ихомир Иванов завърши на второ място в скока на височина на международния турнир по лекоатлетически скокове в Калитеа (Гърция).

27-годишният българин завърши с 218 см, като отстъпи само на представителя на домакините Мерлос Адониос, който спечели с 221 см. 

Иванов се завърна в сектора в началото на май след 3-месечно отсъствие заради лечение на контузия. През зимния сезон той участва в едва три състезания, като постигна най-добър резултат от 220 см в Удине (Италия) на 2 февруари. 

"Спокойствие и свобода да бъда отново на сектора, само три месеца след операцията. 218 см - не мога да не бъда доволен, но трябва да бъда и търпелив. Желанието ми да скачам е повече от всякога", написа Иванов във Фейсбук.

Българинът има личен рекорд от 231 см от 11 август 2017 година в Лондон. Това е първи негов подуим, постигнат под ръководството на новия му треньор Георги Помашки, с когото работят в Гърция.

Спациален гост на турнира бе президентът на европейската атлетика Добромир Карамаринов, който след състезанието поздрави Тихомир за успешното завръщане всектора и му пожела добър сезон.