0

55 дни след драматичната и противоречива Гран при на Абу Даби, когато загуби титлата си, Люис Хамилтън най-после наруши мълчанието си. Седемкратният световен шампион във Формула 1 публикува кратък пост в Туитър: „Бях си тръгнал. Сега се върнах!”. Под думите на британеца има и снимка от Гранд Каньон в САЩ.

Все още не е напълно ясно дали това означава, че той ще продължи да се състезава, но публикацията му насочва към подобна възможност. За по-малко от 40 минути след поста той генерира над 600 000 лайка, а феновете на Люис със сигурност ще бъдат обнадеждени от края на мълчанието му.

Почитателите на спорта очакват с нетърпение нова битка между британеца и Макс Верстапен. Идната сряда Ред Бул ще представи новата си кола за сезон 2022, докато от Мерцедес ще направят това на 18 февруари.


В същото време авторитетното издание Autosport публикува класацията на най-влиятелните хора в автомобилния спорт към началото на 2022 г.

Първото място в списъка заема новият президент на Международната автомобилна федерация (FIA) Мохамед бин Салман. Втори е Джон Малоун, председател на борда на „Либърти Медия“ - компанията, която притежава Формула 1, а трети - съоснователят на Ред Бул Дитрих Матешиц.
Седемкратният шампион Люис Хамилтън е шести в подреждането. Шампионът за 2021 г. Макс Верстапен е десети. Хамилтън е дори пред шефа на Формула 1 Стефано Доменикали и боса на Мерцедес Тото Волф.

Класацията на Autosport

 1. Мохамед бин Салман (президент на ФИА)
 2. Джон Малоун (председател на борда на „Либърти Медия“)
 3. Дитрих Матешиц (съосновател на Ред Бул)
 4. Ола Калениус (изпълнителен директор на концерна „Даймлер“)
 5. Джон Елкан (президент на Ферари)
 6. Люис Хамилтън
 7. Стефано Доменикали (мениджър на Ф1)
 8. Тото Волф (главен изпълнителен директор на Мерцедес)
 9.  Алехандро Агаг (основател на Формула Е)
10. Макс Верстапен
11. Роджър Пенске (Шеф на Индикар, и Индианаполис)
12. Джим Франс (главен изпълнителен директор на NASCAR)