0

Р уската звезда Александър Овечкин се контузи, а Вашингтон пропусна чудесна възможност да се придвижи по-нагоре в класирането на Източната конференция преди старта на елиминациите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). 
Отборът от американската столица загуби с 3:4 след изпълнение на дузпи от Торонто и остава 4-и в своята дивизия със 100 точки, на 1 от Питсбърг, който също загуби днес.

Овечкин се контузи в началото на третата третина на мача, след като се препъна в стик на противников играч, политна настрани и падна с рамото си върху мантинелата. Руснакът напусна леда, като за момента няма повече яснота каква е травмата, но от клуба обявиха контузия в горната част на тялото. Ясно е, че, ако се налага почивка, Овечкин има около седмица за възстановяване преди старта на плейофите, където Вашингтон е сигурен участник.

В друг мач от нощта Каролина се наложи с 5:2 над Айлендърс като гост и продължава да бъде основен претендент за титлата в Столичната дивизия.

С тази 52-ра победа и спечелените 112 точки клубът от Северна Каролина изравни свои клубни рекорди в редовния сезон, което се случи през 2005/06 – невероятният сезон, който завърши с единствената им до момента Купа Стенли.

Резултати от играните тази нощ срещи в НХЛ:

Калъмбъс – Едмънтън 5:2
Ню Джърси – Детройт 0:3
Ню Йорк Айлендърс – Каролина 2:5
Филаделфия – Питсбърг 4:1
Уинипег – Колорадо 4:1 
Флорида – Тампа Бей 4:8
Монреал – Бостън 3:5
Вашингтон – Торонто 3:4 след дузпи
Нешвил – Минесота 4:5 след продължение
Анахайм – Сейнт Луис 3:6
Лас Вегас – Сан Хосе 4:5 след дузпи