0

Б ългарският национал по баскетбол и водещ играч на Олимпиакос Александър Везенков направи вълнуващ коментар за класирането на неговия тим за финалната четворка в Евролигата. "Благословия да се играят мачове като този срещу Монако, каза Везенков. Олимпиакос победи Монако като домакин с 94:88 в петия мач четвъртфиналната серия между двата отбора и с 3-2 успеха достигна до полуфиналите.

„Придържахме се към плана си за мача“, заяви  Везенков пред гръцкото издание Gazzetta. „Беше трудно да им се противопоставим при стрелбите, които реализираха. Но се задържахме близо до тях до края. Монако не може да бъде ограничен до 50 точки във всеки мач. Вярвам, че особено в последната четвърт, направихме каквото трябва и стигнахме до победата“, коментира още българският национал.

„Не сме мислили за загубата в предишния мач. Не сме говорили за това. Благословия е да се играе пред такава публика в подобни срещи. Просто излязохме, за да спечелим мача. Досега не съм играл във Финална четворка, а там двубоите винаги са хубави“, добави Александър Везенков, който за първи път в кариерата си ще участва в тази фаза на европейската клубна надпревара. Той е и първият българин в историята, който ще вземе участие в тази фаза от турнира.

Още за победата на Олимпиакос над Монако четете тукhttps://telegraph.bg/sport/oshte-sport/kevin-diurant-i-ema-stoun-vidiaha-istoricheski-uspeh-za-sasho-vezenkov-s-olimpiakos-v-atina.-bylgarinyt-shte-igrae-na-pyrviia-si-evrofinal-338364

Финалите на Евролигата по баскетбол за мъже ще се проведе между 19 и 21 май в Белград, Сърбия. Олимпиакос ще играе на полуфинал срещу Анадолу Ефес, а другият двубой е Реал Мадрид - Барселона.