0

Н адеждите на Новак Джокович да играе на US Open претърпяха нов удар, след като организаторите на турнира заявиха, че ще спазва правилата на правителството на Съединените щати относно ваксината срещу COVID-19. Новината бе съобщена от всички световни медии.

САЩ изискват лицата, които не са граждани на страната, да бъдат напълно ваксинирани срещу коронавирус, за да влязат на тяхна териотрия, което означава, че на Джокович, който многократно е дал ясно да се разбере, че няма да приеме ваксината, няма да бъде разрешено влизане.

Шампионът на Уимбълдън, който също получи забрана да играе на Откритото първенство на Австралия поради позицията си против ваксинирането, каза след успеха си в Лондон, че „се надява на някои добри новини от САЩ“.

35-годишният трикратен шампион на „Флашинг Медоус“ беше посочен в списъка за участие в последния турнир от Големия шлем за годината в сряда, но това е по-скоро рутинна практика, отколкото индикация, че ще му бъде позволено да играе.

Изявление от Откритото първенство на САЩ, което няма свои собствени правила за ваксиниране, гласи: „Съгласно Правилата на турнира от Големия шлем, за всички отговарящи на условията играчи се въвеждат автоматично в основните полета за теглене на сингъл за мъже и жени въз основа на класирането 42 дни преди първия понеделник на събитието. Откритото първенство на САЩ няма въведен мандат за ваксинация за играчи, но ще зачита позицията на правителството на САЩ по отношение на пътуването в страната за неваксинирани граждани, които не са граждани на САЩ.“