0

А мериканският спринтьор Фред Кърли завърши с впечатляващия резултат 9.79 секунди в сериите на 100 м на световното първенство в Юджийн (САЩ). Това е най-доброто време, давано в серии в късия спринт, в историята на шампионати на планетата. 
Кърли впечатли с представянето си легендата Майкъл Джонсън, който е коментатор в момента.

„Той определено има още в резервоара, този резултат беше постигнат с лекота. Гледах как Кърли бяга и той изглеждаше уверен, в контрол от старта до финала, това е невероятно време от него. Пистата е бърза, но това беше невероятно представяне, той направи изявление. Изглеждаше, че бяха без усилие“, каза Джонсън. 

Кърли се доближи само на 0.03 секунди от личния си рекорд 9.76, поставен на същата писта в Юджийн по време на квалификациите на САЩ за свтовното през юни. 

27-годишният атлет има три медала от световни първенства на 400 и 4 по 400 м, но премина на по-късите дистанции през миналата година. 
Олимпийският шампион от Токио Марсел Джейкъбс далеч не изглеждаше толкова добре в сериите. Той финишира за 10.04 и остана втори в своята серия, като остана втори след Облик Севил (Ям). 

Защитаващият световната си титла от 2019 г. Крисчън Коулман спечели своята серия с 10.08. Американецът се завръща след 2-годишно наказание, след като през 2020 г. пропусна три допинг проверки.