0

А нджела Хил - ММА боецът в категория перо на UFC има много разнообразни хобита. Тя е елитен състезател по смесени бойни изкуства, обича видеоигрите и ако щете вярвайте, смята, че „истината е някъде там”.

Тя е последовател и защитник на теорията за извънземния живот. Наблюдава небето с други очи, защото у нея няма и грам съмнение, че извънземните съществуват и всичко се случва, защото трябва да се случи. Нейното семейство има своето специално място в легендите за НЛО.

Случката

В една септемврийска нощ на 1961 г. бабата и дядото на Хил били отвлечени от извънземни или поне така се твърди. „Това винаги е било част от нашата фамилна история”, казва Хил в интервю за BBC Sport. „Вярваме в нея, за нас тя е истина. Знаем, че нещо се е случило, макар че нещата бяха неправилно интерпретирани”.

Това е една от най-известните американски истории за отвличане от извънземни. За нея е написан бестселърът „Прекъснатото пътуване”, има и тв поредица: „Инцидентът с НЛО”.

Барни и Бети твърдят, че са видели необикновен космически кораб на връщане към дома им в Портсмут, Ню Хемпшир, от екскурзия до Ниагарския водопад. Губели им се около три часа от пътуването, за които нямали никакъв спомен. „Винаги съм знаела за това, но не го смятах за нещо странно, докато не го споменах на един приятел. И той взе да се рови. Било е голяма работа. Дори видях името на собствения си дядо в Уикипедия”, казва Хил.

Барни умира на 46 - седем години след въпросната нощ. Бети, която била втората му жена и няма кръвна връзка с Анджела, доживяла до 2004-а.

Прецедент

Барни бил афроамериканец, а Бети - бяла. Именно това придава допълнителен заряд на историята, смята Хил. „Едно от най-интересните неща в историята е, че дядо бил първият тъмнокож, отвлечен от извънземни”, казва тя. „Филмът „Не”, режисиран от Джордан Пийл, е почти базиран на историята на дядо ми”.

„Не” е касов филм на ужасите за НЛО. Неговата премиера беше през 2022-а, а действието се развива в Калифорния. „Колкото повече филми от този род с тъмнокожи има по кината, толкова повече хора ще вярват и ще си казват: „Да, това е вярно, това наистина се е случило! Странно е, че трябва да гледаме всичко това само по телевизията. Не мисля, че в днешно време са много хората, които поглеждат към звездите и търсят отговори там”.

Съпругата Бети също е основна част от НЛО субкултурата. Тя се е появявала в документални филми, участвала е в семинари и е разказвала историята от нейната гледна точка.

Хил смята, че нейната част от семейството е била пренебрегната след смъртта на дядо й. От продуцентската компания на Барак Обама - Higher Ground, не им обърнали внимание. Същата стои зад проекта на нов филм за инцидента, който ще бъде излъчен по Netflix.

„В исторически план моето семейство беше оставено някак встрани. След смъртта на дядо просто са били забравени. Баба ми (първата съпруга на Барни - б.р.) казваше, че той и „оная жена” са лъжци.”

Интерес

Интересът на Хил към извънземните се е увеличил многократно и тя следи внимателно за други подобни инциденти, случили се на територията на САЩ.

Спортистката обича живота си на земята, но вярва, че там горе нещо съществува.

 Спортистката обича живота си на земята, но вярва, че там горе нещо съществува.
Инстаграм

След свидетелствата на стотици наблюдения на НЛО през септември НАСА публикува доклад от 36 страници, в който се твърди, че няма доказателства зад необяснимите явления да стоят извънземни. Космическата агенция обаче не може да изключи тази възможност.

„Определено смятам, че там горе има живот. Смешно е да се мисли, че извънземни може да не съществуват. Мисля, че към този момент ние знаем прекалено малко. Огласяването на подобна информация ще бъде тежък удар върху самочувствието на човечеството. Няма смисъл да се обсъжда дали е имало контакт или не, но трябва да се говори за необяснимите явления на нашата планета. Много хора са станали свидетели на идентични събития. Те са видели едни и същи странни неща. За всичко това трябва да има някакво логично обяснение и реална първопричина”, допълва Анджела.

Кариера

Дилемата на Хил дали има друг живот в галактиката не може да продължи прекалено дълго. Тя трябва да се фокусира върху спортната си кариера и предстоящия мач срещу Дениз Гомеш в Бразилия. Това ще е нейна първа среща в октагона след поражението от Макензи Дърн през май.

Поставената под номер 12 американката загуби четири от последните си шест мача, но смята, че може да обърне тенденцията и има още какво да покаже.

„Всяка битка е крачка напред по пътя. Трябва да забравиш за предишния мач, защото както победите, така и загубите могат да те разклатят. Фокусирана съм върху следващата битка и не мисля дали ще спечеля или ще загубя. Съсредоточавам се върху подготовката и се надявам, че няма да допусна напрежението да ме смачка в неподходящия момент”, завършва Хил.

Боби Джаксън, BBC Sport