0

Б ългария води във временното класиране на отборната надпревара при девойките на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел), предава БНР.
Елвира Краснобаева и Дара Стоянова събраха 116.100 точки и са начело в подреждането след  първите два от общо четири потока. Отборният шампион ще стана ясен около 18.00 часа.
На второ място до момента е Италия със 113.700 точки, а на трето Финландия със 109.900 точки. В следващите два потока са домакините от Израел, Полша, Румъния, Азербайджан, Украйна, Германия и други.


Елвира Краснобаева игра три съчетания и се представи много силно на обръч и топка, но на лента допусна грешки. Дара Стоянова участва само на бухалки и също имаше неточности.
Краснобаева получи оценки от 30.800 точки на обръч, 30.750 на топка и 26.200 на лента. От треньорския щаб подадоха контестации за оценката за трудност с уред за обръча и топката, но те бяха отхвърлени.
Дара Стоянова беше оценена на бухалки с 28.350 точки. До момента двете българки влизат на всичките четири финала на отделните уреди, като Краснобаева е с първи по сила оценки на обръч и топка.
"Доволна съм от двете ми изигравания - обръч и топка. На лента, за съжаление, не успях да се събера. Много е хубаво чувството да сме начело в класирането и се надяваме, че ще си остане така до края", каза Елвира Краснобаева.
"Аз съм доволна, че се събрах след първата грешка и мисля да покажа утре на финалите на какво съм способна и да изиграя по най-добрия начин това съчетание, както съм го тренирала. Да се надяваме да станем първи и утре да се представим по най-добрия начин", каза Дара Стоянова.
"Доволна съм от момичетата, изпълниха това, което сме тренирали. Бяха много смели, все пак е първо голямо състезание за тях", заяви старши треньорът на националния отбор девойки Райна Тошева.