0

О лимпиакос победи с 81:73 Панатинайкос във финала и спечели Купата на Гърция. Българският национал Александър Везенков беше в основата на успеха на “червено-белите”, които въпреки че бяха сочени за абсолютен фаворит в срещата, не успяха да я контролират през цялото време.
205-сантиметровото крило се превърна във втория най-резултатен баскетболист за своя тим, като се разписа с дабъл-дабъл от 18 точки и 13 борби, а към тях добави 1 асистенция и 2 откраднати топки, за да постигне коефициент на полезно действие 21.

Най-резултатен за успеха на Олимпиакос беше Тайлър Дорси с 21 точки, а Костас Слукас наниза 10 точки.


За Панатинайкос Неманя Недович беше над всички с 23 точки, 15 добави Окаро Уайт.

"Труден мач, имахме проблеми през първите 30 минути. Панатинайкос направи някои страхотни изстрели. Беше хубав финал и сме щастливи, че спечелихме. Загубите определено ти дават повече импулс да се изправиш след това", заяви Александър Везенков след успех. 

"Мисля, че Томас Уолкъп свърши страхотна работа, но всички останали също се раздадоха. Евролигата ни очаква. Армани Милано ще дойде и ще иска да запази третото си място. Задават се и мачове от гръцкото първенство. Трябва да се съсредоточим върху това. Никой не знае какво мисли треньорът Йоргос Барцокас. В крайна сметка, когато губиш, но имаш отбор, който иска да се труди, придобиваш увереност и резултатите идват", добави българинът.