0

К сения Момчилова спечели исторически медал за България в гимнастическия паркур по време на турнира за Световната купа, на което София е домакин.

Възпитаничката на Делян Димитров направи страхотно състезание в дисциплината „Скорост“ като във финалната серия победи японката Хикари Изуми и с 41:43 стотни си заслужи сребърното отличие.

За трета поредна година титлата в София грабна представителката на Швеция Миранда Тиблинг, която преодоля трасето за 36 секунди.

Третото място и бронзовия медал заслужи американката Андрей Джонсън.

„За първи път участвам в тази дисциплина и не знаех какво да очаквам. Сега съм добре. Щастлива съм. Този медал го посвещавам на Делян Димитров, защото всичко, което мога, е благодарение на него. Той е човекът, който работи с мен, откакто се познаваме. Благодарна съм му за всичко. Благодаря на целия отбор, благодаря на всички за подкрепата. Това постижение е и за тях, защото те бяха през цялото време до мен“, заяви след състезанието щастливата Ксения Момчилова.

Историческо постижение записаха и мъжете. За първи път победителят в дисциплината „Свободен стил“ Елис Торхал (Швеция) приземи успешно тройно салто. 

Негови подгласници станаха Шей Рудолф (САЩ) и Джей Бос (Нидерландия).

Утре състезанията продължават с дисциплините „Скорост“ при мъжете и „Свободен стил“ при жените.