0

И талианецът Матео Беретини защити титлата си от турнира по тенис на трева в Куинс Клъб" в Лондон.

Във финала на 119-тото издание на легендарния турнир с награден фонд 2,1 милиона евро поставеният под номер 2 Беретини победи със 7:5, 6:4 сърбина Филип Крайнович. Така миналогодишният финалист на "Уимбълдън" стана първият играч в историята, който печели две титли в "Куинс" в първите си две участия на турнира. 

Освен това за Беретини това е втора титла в рамките на две седмици след тримесечно отсъствие заради операция на китката, като срещу Крайнович той постигна и деветата си поредна победа в този период. По-рано италианецът спечели и турнира АТР 250 в Щутгарт.

Първият сет на мача започна равностойно, като Беретини пръв успя да направи пробив за 3:2, но още в следващия гейм Крайнович изравни за 3:3. Двамата продължиха да печелят подаванията си до 5:5, когато шампионът реализира нов пробив, който му подпечата първия сет.

Във втория Беретини проби на нула за 3:2, след което комфортно успя да затвори мача за час и 34 минути игра. Победната точка дойде от ас, който бе 14-ият на сметката на италианеца в мача.

Освен трофея, Беретини ще прибави още 500 точки към актива си, а в сметката му ще бъдат преведени 113 785 евро, колкото се полагат на победителя тази година.

За Крайнович остава разочарованието от пропуснатата възможност да спечели първата си титла от турнири на АТП и утехата от 84 075 евро за достигането на финала.