0

А встрийският щангист Дейвид Фишер, който от една година има БГ паспорт и е национал на България, е с коронавирус и е под карантина, научи в. „Мач Телеграф“. Това го е спряло да се присъедини към лагера на националния тим в Дианабад в София. Фишер, който промени фамилията си на Фишеров в българските документи, е трябвало миналата седмица да лети до Австрия, за да се види с родителите и близките си, но тестът му за коронавирус се е оказал положителен.

Както е известно, Фишер дебютира за България на европейското в Москва през април 2021-а, където стана 4-и в категория 102 кг и  взе сребро в изтласкването. В момента Фишер кара карантината в Сливен, иначе от известно време той се състезава за Марица Пловдив с треньор Борислав Налбантов.

„В първите три дни ми беше доста зле – температура, главоболие, хрема... Сега обаче съм добре. Може би помогна и това, че имам три ваксини. Карантина ми свършва в петък. Малко съм отслабнал след тази болест, но се надявам да си върна бързо формата си опреди това и да се включа в лагера на националите“, заяви за „Мач Телеграф“ Фишер.