0

Ц СКА спечелиха вечното дерби срещу Левски във волейбола при мъжете. „Червените“ се наложиха в своята зала „Васил Симов“ с 3:2 (25:19, 18:25, 27:25, 21:25, 15:8) в мач от 13-ия кръг на шампионата.

След този мач двата тима си размениха позициите в класирането, като армейците вече са четвърти с 10 победи, три загуби и 29 точки. Левски записа четвърто си поражение, като с девет успеха и 29 точки отстъпи на пета позиция.
Това е втора победа на ЦСКА над Левски, след като през първия полусезон се наложи с 3:1 като гост в зала Левски София.

След здравословните проблеми и в двата лагера, сега съперниците бяха в почти пълни състави. За Левски на полето се завърнаха диагоналът Боян Йорданов и Гордан Люцканов, които лекуваха контузии.
По предварително решение, срещата се проведе без публика на „сините“. Двубоят очаквано предложи висок заряд и много емоции, а интригата бе до последно.

В петата решителна част сервисът на ЦСКА, както и добрата игра на блокада, дадоха разликата. Реда Хайсал се развихри накрая, като отбеляза и победната точка. Именно той стана най-резултатен в мача с 26 точки. 23 за „червените“ отбеляза младият Георги Татаров. За Левски с по 18 точки се отчетоха Владимир Гърков и Боян Йорданов.