0

Ш арл Льоклер (Монако) даде най-добро време във втората свободна тренировка преди Гран при на Австралия във Формула 1, след като по-рано днес остана с 2-ро време след Карлос Сайнц.

Пилотът на Ферари и временен водач за световния шампионат завърши сега с време 1:18,978 минути, изпреварвайки световния шампион Макс Верстапен от Ред Бул и съотборника си в Скудерията Сайнц. Времето на нидерландеца Верстапен е с 0,245 секунди по-слабо от това на Льоклер, а на Сайнц – с 0,398.

Сериозна облачност се разви над пистата „Албърт Парк“, опасността от дъжд беше сериозна, но така и не заваля. 

Лидерът от първата тренировка Сайнц стартира най-добре и във второто занимание за деня, като всички пилоти сложиха в началото средни по твърдост гуми. Верстапен започна с меки гуми, като в първите 20 минути от заниманието вървеше втори. В крайна сметка световният шампион направи едно добро завъртане и завърши след Льоклер, сваляйки Сайнц на 3-ата позиция.

Фернандо Алонсо от отбора на Алпин остана на 4-ото място на 0,559 секунди, следван от пилота на Ред Бул Серхио Перес (5-и) на 0,680 секунди и другия пилот на Алпин – Естебан Окон, на 0,864 секунди.