0

Д жудистите на Хаджи Димитър Сливен станаха първи в комплексното класиране в дебютното издание на турнира "Симеон Ценев" в памет на именития треньор.

Надпреварата беше организирана от ЦСКА, в който е минала кариерата на бившия селекционер и на националния отбор.

Над 350 състезатели от 8 до 15 години участваха в надпреварата.

Схватките изгледаха много известни състезатели - Ивайло Иванов, Денислав Иванов, Мария Янчева, Иван Илиев. Сред гостите беше и президентът на федерацията Румен Стоилов.

На двубоите присъства и семейството на Симеон Ценев, а на татамито излезе една от внучките му - 8-годишната Мия, която живее с родителите си в Нидерландия, но на турнира се състезава за ЦСКА и спечели сребро.

Хаджи Димитър завърши с 68 точки, след като спечели 7 титли, 9 сребърни и 6 бронзови отличия. Втори се нареди тимът на домакините от ЦСКА с 63 точки и актив от 7-5-13 медала, а трети завърши Шун джудо с 48 точки и 6-4-6.

В отделните възрасти столичният Илинден приключи първи при 8-годишните (21 точки), следван от ЦСКА (17) и Шун (16). При 12-годишните „армейците” оглавиха класирането с 29 точки, пред Арена Спорт Пловдив с 19 и Шун с 14. При 15-годишните отборен победител е Хаджи Димитър с 44 точки, следван от Шун с 38 и ЦСКА с 26.