0

Н ай-добрият български тенисист Григор Димитров вече тренира в зала "София" за участието си в седмото издание на турнира от сериите ATП 250 Sofia Open в зала "Арена Армеец" през следващата седмица.

Той е от 25 септември до 2 октомври. Мачовете ще бъдат излъчвани по DIEMA XTRA.

Димитров, който спечели титлата през 2017 година при единственото си участие в най-големия тенис турнир на родна земя, заяви в сайта на Sofia Open: "Винаги когато се прибирам, усещам съвсем различна енергия. Тази енергия винаги ми е помагала, във всеки един момент"=

"Несравнимо е. За мен това е много лично изживяване", допълни още хасковлията.

При предишното си участие преди 5 г. в Sofia Оpen, което спечели през 2017 година, Димитров впоследствие спечели Финалния турнир на АТП в Лондон и се изкачи до третото място в световната ранглиста.

"2017-а като цяло беше много интересна за мен. Идвайки да играя в България, имах много добри успехи преди това, играх доста добри мачове. 

Чувствах се на ниво, което ме караше да мисля и вярвам, че мога да направя много повече през самата година. И просто исках да използвам инерцията от турнира в София. 

Особено след финала, след титлата бях толкова вдъхновен, но и също толкова уморен. Но пък това ми помогна по време на сезона в отделни моменти и турнири. Просто ми даде сила", каза Димитров.

Той не крие амбициите си отново да целуне корта в София след финала като шампион през тази година.

"Надявам се. Разбира се, това е целта! По-важното обаче е това, че ще играя пред родна публика. 

Разбира се, резултатът е важен, но цялото това напрежение, което ще изпитвам, защото е неизбежно, то идва от мен. 

Но знам, че с подкрепата и с хубавите спомени, които имам от Sofia Open, със сигурност ще се почувствам по-добре. Но също така се надявам - защо не да го направя още веднъж...Да, вълнувам се", каза още Димитров.