0

Григор Димитров стартира успешно сезона на трева с бърза победа над Александър Вукич - 6:3, 6:4, в мач от първия кръг на квалификациите в Куинс. Българинът, който е шампион от надпреварата през 2014-а, целенасочено реши да стартира от пресявките, за да натрупа практика на корта.

Срещата с Вукич продължи 59 минути, в които българинът демонстрира чудесно ниво на сервис. Той реализира 13 аса и не даде нито един брейкбол на съперника.

Първият сет беше решен от един пробив, дело на Димитров в четвъртия гейм. Той дойде за преднина 3:1, след което до края на частта българинът загуби общо 2 точки на свой сервис. През втората част българинът проби за 4:3 гейма, което се оказа достатъчно, за да се поздрави с крайния успех.

Благодарение на победата българинът си осигури място във финалния кръг на пресявките, където ще срещне Фелисиано Лопес (Испания) или Артур Риндернек (Франция).

Изключително любопитен би се оказал дуел между Димитров и Лопес – двама бивши шампиони от турнира. Българинът спечели трофея в Куинс клъб през 2014 г., когато на финала победи именно Лопес. Испанецът пък стана шампион през 2017 г., като по пътя към трофея взе реванш и победи Димитров (на полуфиналите).