0

Г ригор Димитров отпадна на осминафиналите на турнира от сериите АТP 250 във Вашингтон. Българинът отстъпи с 6:4, 1:6, 2:6 на Себастиан Корда от САЩ. 

Двубоят между двамата започна късно през изминалата нощ, но беше прекъснат в началото на втория сет при аванс на Димитров заради дъжд. В доиграването днес 22-годишният американец беше брилянтен и позволи на Гришо да спечели едва три гейма. 

Двамата прекараха на корта общо два часа и 19 минути. При 1:1 в третия сет пък двубоят отново бе прекъснат за малко заради здравословни проблени на зрител на трибуните. Температурите във Вашингтон са около 30, но заради високата влажност се усещат като 38. След като получи студена вода от тенисистите, бе повикана медицинска помощ и зрителят напусна корта под аплодисментите на останалите. 

И това кратко прекъсване обаче не спря победната серия на Корда и той стигна без особени проблеми до крайния успех. Следващият му съперник ще е Микаел Имер. 

Като цяло Григор бе далеч от представянето си снощи и не показа най-добрия си тенис. Това е първи турнир за него след контузията, отказала го в първия кръг на „Уимбълдън“, в който българинът приключва с една победа.