0

С едемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън (Великобритания) е решил да добави моминската фамилия на майка си към своето име. Така към Хамилтън вече ще бъде прибавено и Ларбалестиър, съобщиха "Дейли Телеграф" и "Дейли Мейл".

Хамилтън е съобщил по време на изложението Експо в Дубай, че в момента се намира в процес на смяна на името.

"Действително се гордея със своята фамилия Хамилтън. Но вероятно никой от вас не знае, че моминската фамилия на майка ми е Ларбалестиър. И момента планирам да я прибавя към Хамилтън. В края на краищата не разбирам защо когато хората създават семейство, жената губи своята фамилия. И наистина искам името на майка ми да продължи да се използва, заедно с Хамилтън. Работим по въпроса и в най-кратък срок се надявам да излезе решението", заяви пилотът.

Самата фамилия е с произход от графство Девън, където семейството за първи път е споменато през 13-и век в регистъра на лордовете-земевладелци. Името има френско звучене, ако се произнесе буквално, тъй като е с произход от норманите, които са заселили Острова след 1066-а година.

Родителите на Хамилтън се разделят, когато той е на две години. Но семейството продължава да поддържа сравнително нормални отношения и майка му Кармен също беше поканена да го гледа как получава рицарското си звание от принц Чарлз в замъка Уиндзор през декември.

Източник: gong.bg