0

Н ай-неотложната задача на толкова шумно рекламираната нова придобивка на НБА и Сан Антонио Спърс Виктор Уембаняма е бързо да натрупа мускулна маса. В това са единодушни зрителите и специалистите след неговия дебют за „шпорите“ срещу Шарлът Хорнетс в Лас Вегас – предсезонен мач пред почти 18 000 зрители в залата. Спърс победи със 76:68, а високият 2,22 м французин имаше само 2 точни стрелби от 13.

Френският гигант, чието неотложно задължение е да трупа мускули, за да може да се бори с кулите на НБА, бе посрещнат с аплодисменти от загрявката в Thomas & Mack Center в Лас Вегас, където 17 500 души дойдоха да го гледат, пише „Марка“.

„Не знаех какво правя на терена“, призна 19-годишният талант в дебюта си.

„Беше специален момент. Наистина е специално да облека тази фланелка за първи път. Наистина беше чест“, каза той на пресконференция след победата на Спърс в мач от Лятната лига на НБА.

"Като цяло съм щастлив, че спечелихме този мач. Няма по-добър начин да започнем. Честно казано, не знаех какво правя на терена тази вечер, но ще се опитам да се науча за следващия мач. Важното е е да бъда готов за редовния сезон“, добави „Уемби“, който освен цялата истерия от драфта бе замесен и в скандален епизод с Бритни Спиърс.

ЕДИН ПО МУЦУНАТА И НОКДАУН: Проснаха Бритни заради баскетболистче в Лас Вегас, взели я за досаден навлек (СНИМКА)

ШОКИРАЩ ОБРАТ: Лъсна истината кой в действителност е треснал кроше на Бритни в Лас Вегас (ВИДЕО)

Смятан за най-обещаващия новобранец в НБА от пристигането на ЛеБрон Джеймс преди 20 години, 19-годишният френски вундеркинд имаше 9 точки, 8 борби, 3 асистенции и 5 блокади в първия си мач с тима от Сан Антонио.

С височина 2,22 метра Уембаняма показа в първия си мач на територията на НБА забележителна техника и координация с топката за център с неговия размер.

В нападение, може би поради нервите, той имаше 2 от 13 стрелби (1 от 6 при тройки), загуби 3 топки и на моменти изглеждаше твърде прибързан.