0

Д исциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи наказания след мачовете от четвъртфиналните плейофи в шампионата. Финансовите санкции са на обща стойност 5900 лева.

“Отличник“ е Георги Боянов от Черноморец Бургас, одрусан с глоби от 900 и 1000 лева заради деветото и десетото му техническо нарушение за сезона. Следва го Джеремая Пейдж от Ямбол – със 700 и 800 лева. Баскетболен клуб Левски пък е санкциониран с 900 лева.

Ето наказанията:

- Налага на БК Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, и т.14 от "Правила за провеждане на държавно първенство мъже - НБЛ" за неизправни измервателни уреди в срещата между отборите на Спартак Плевен и  Черноморец Бургас, проведена на 5 май.

- Налага на Коча Йовович, състезател от отбора на Спартак Плевен, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Спартак Плевен и Черноморец Бургас.

- Налага на Евгени Хаджирусев, състезател от отбора на Черноморец Бургас, глоба в размер на 200 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Спартак Плевен и Черноморец Бургас.

- Налага на Георги Боянов, състезател от отбора на Черноморец Бургас, глоба в размер на 900 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Спартак Плевен и Черноморец Бургас. Нарушението е девето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

- Налага на Евгени Хаджирусев, състезател от отбора на Черноморец Бургас, глоба в размер на 300 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Черноморец Бургас и Спартак Плевен, проведена на 8 май. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

- Налага на Георги Боянов, състезател от отбора на Черноморец Бургас, глоба в размер на 1000 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Черноморец Бургас и Спартак Плевен. Нарушението е десето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

- Налага на БК Спартак Плевен, имуществена санкция в размер на 400 лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в срещата между отборите на Черноморец Бургас и Спартак Плевен.

- Налага на Трей Портър, състезател от отбора на Рилски спортист, глоба в размер на 200 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Ямбол и Рилски спортист, проведена на 5 май.

- Налага на Джеремая Пейдж, състезател от отбора на Ямбол, глоба в размер на 700 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите наЯмбол и Рилски спортист. Нарушението е седмо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

- Налага на Джеремая Пейдж, състезател от отбора на Ямбол, глоба в размер на 800 лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата между отборите на Ямбол и Рилски спортист. Нарушението е осмо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

- Налага на БК Берое имуществена санкция в размер на 200 лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.14 от "Правила за провеждане на държавно първенство мъже - НБЛ" за неизправни измервателни уреди в срещата между отборите на Берое и Левски, проведена на 5 май.

- Налага на БК Левски, имуществена санкция в размер на 900 лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в срещата между отборите на Берое и Левски. Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на Левски с реален извършител Димитър Ангелов. Нарушението е девето за сезона, което предопределя размера на наказанието.