0

Ч ехкинята Каролина Мухова се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис от сериите УТА 1000 в китайската столица Пекин с награден фонд от почти 9 милиона долара.

28-годишната блондинка от Олмоуц, лакирана в хевиметълско черно, се наложи над водачката в схемата Арина Сабаленка (Блрс) със 7:6 (5), 2:6, 6:4 за 2 часа и 48 минути игра и сложи край на серията й от 15 поредни победи, която започна още през август.

Изключително мощната физически Мухова направи впечатляващ обрат в края на мача, след като в третия сет на два пъти изоставаше с пробив. Тя обаче взе последните четири гейма в срещата, за да запише третия си успех в кариерата над Сабаленка.

На полуфиналите чехкинята, която 49-а в ранглистата, ще се изправи срещу олимпийската шампионка и местна любимка Цинвън Чжън. Поставената под №5 представителка на домакините елиминира 17-годишната рускиня Мира Андреева с 5:7, 6:0, 6:4 за 2 часа и половина на корта, след като навакса пасив от 2:4 гейма в третия сет и стигна до обрат със серия от четири поредни гейма.

С успеха 21-годишната Чжън, седма в световната ранглиста, достигна до дебютен полуфинал  на турнир от сериите УТА 1000. Тя ще се опита да стане и първата китайка, която печели надпреварата в Пекин.

В другия полуфинал една срещу друга ще излязат испанката Паула бадоса и американката Коко Гоф.