0

Н яма значение дали се състезавате по стръмен заледен планински склон, на който никога досега не сте карали ски със 140 км/ч, когато хубавата храна на Зимните олимпийски игри в Пекин е в основната на разговорите на състезателите след първата тренировка по спускане при мъжете днес.

Норвежците Кетил Янсруд и Марко Шварц едва сдържаха радостта си от това, което се сервира в селото на спортистите в планините близо до Янцин, където са пистите, ски лифтовете и местата за настаняване за Игрите.

"Да имам китайска храна всеки ден - обичам я", каза Янсруд.
"Обичам азиатска храна!", добави Шварц.

Други се наслаждават на някои от предлаганите европейски ястия.

"Има италианска паста в селото на спортистите, но няма аромат на италианска паста. Но като цяло е добре. Трябва да кажа, че храната е хубава“, каза през смях италианецът Кристоф Инерхофер, след като зае трето място в тренировката.

Германецът Зимон Йохер, който завърши шести, обаче не искаше да рискува да промени рутината си закуска.

"Донесох си собствено направено мюсли от вкъщи, за да не губя енергия. Уасабито тук определено е по-силно, отколкото у дома. Така че съм малко внимателен", каза той.

Междувременно, неговият съотборник Йозеф Ферстл отхвърли предпазливостта към храненето, след като публикува в социалната мрежа снимка на храна от KFC. "Трябваше да го направя. Аз съм просто човек", каза той.

Вижте как роботи ще сервират ориз и бургери на олимпийците в Пекин