0

С ебастиан Молано от отбора на ОАЕ беше дисквалифициран от едноседмичния пробег във Франция „Дофине Либере“ след нападение на Юго Паж (Интермарше-Ванти). Колумбиецът удари младия французин, който носеше зелената фланелка, малко встрани от основната група от десетки състезатели при скорост над 50 км/ч. Паж успя да запази равновесие и продължи да кара напред, а до Молано се прилепи негов съотборник, който явно му направи забележка. 

След края на шестия етап, спечелен от Валантен Ферон от Франция, бесният Молано потърси отново Паж, влезе в отборния автобус на "Интермарше-Ванти" и отново удари французина в лицето.

Първоначалният инцидент бе заснет от хеликоптера, съдиите решиха да вземат мерки по въпроса.

Очевидно двамата са се карали за някаква ситуация на пътя, за което Молано реши да удари Пейдж в лицето в колоната.

Впоследствие в профила на "ОАЕ" в Туитър бе поднесено извинение от името на колумбиеца, но то дойде твърде късно, освен това не бе счетено за искрено предвид нахлуването му в автобуса на другия отбор.

„Когато се приближавахме до финала, темпото беше високо и имаше напрежение и тогава направих опасна грешка. Бих искал да се извиня на Юго Паж и всички състезатели за случилото се. 
Разбирам защо бях дисквалифициран и всичко, което мога да кажа, е, че съжалявам и от това ще бъдат извлечени поуки“, обяви побойникът Молано.

Сега остава да се види дали санкцията е ограничена до Criterium Dauphiné или UCI ще я разшири и до следващи състезания.