0

К убрат Пулев даде пресконференция след края на галавечерта на Triad Combat в Арлингтън. Българинът нокаутира в първия рунд ММА легендата Франк Мир. Двубоят бе част от грандиозната битка между отборите по бокс и ММА. Капитан на боксьорите бе Шанън Бригс, а на ММА-бийците Куинтън Джаксън. Пулев, който дебютира в триъгълния ринг, призна, че му харесват тези битки и иска да допринесе за тяхната популярност по целия свят, пише gong.bg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kubrat Pulev (@kubratpulev)

"Според мен боксьорите победиха, нищо че ММА състезателите спечелиха повече мачове. Просто основната битка е много важна. Уважавам те, г-н Джаксън, но боксьорите спечелиха. Къде е твоят човек (б.р. - Франк Мир), защо не му се обадиш. Уважавам ММА бойците, но боксът е на по-високо ниво и те си мечтаят някога да го стигнат. Докато боксьорите може да се поучат известно време и да свикнат с ММА.
Бил съм се два пъти за световните титли и винаги съм имал възможност с екипа ми да проверим ринга предварително, а сега това не беше така и бях много учуден защо. Но "Трилър" имат различен стил и различни правила, според мен битките в триъгълен ринг са бъдещето и трябва да останем с тях, и да ги разпространяваме по света.

gettyimages.com

Организацията беше на много високо ниво и заедно с "Металика" направиха страхотно шоу. Трябва да правим още такива събития не само в САЩ, ами и по цял свят.
Тренирах много сериозно за този двубой, защото не знаех какъв ще е рингът и правилата бяха непознати за мен. Затова се подготвих добре и проведох тренировки с много ММА бойци като Благой Иванов, който е побеждавал Фьодор Емеляненко. За мен е удоволствие, че спечелих първия шампионски пояс в "Триадната битка", заяви Кобрата на пресконференцията.