0

Б ългарската ММА легенда Росен Димитров-Близнака спази думата си, която даде пред нас и буквално разби със страховит нокаут Тодор Желязков в последния мач от BKFC България (б.а. - бокс без ръкавици). Гала вечерта се проведе при огромен интерес в зала "Арена Армеец".

Двамата се започнаха от самото начало и само за секунди вдигнаха феновете на крака. Желязков също имаше висок брой добри попадения, но Димитров изчака своя момент за да нанесе съкрушителен удар. Съперниците скъсиха дистанцията и последва серия от крошета, при която Росен намери главата на своя противник, който се строполи на земята.

Тодор Желязков не успя да продължи и Росен Димитров на 41 години спечели финалната битка от гала вечерта. Само ще отбележим, че Близнака се върна на ринга след 4 години пауза, което е наистина респектиращо.

Вижте видео как Росен Димитров-Близнака се закани на Тодор Желязков, който е бивш участник в "Игри на волята".

В друг много зрелищен двубой, Георги Валентинов, който е професионален ММА боец, записа победа над словенеца Боян Косендар след пет рунда оспорвана битка. 

След третия рунд Валентинов заяви на главния си треньор, Влади Георгиев, че според него е счупил ръката си. Въпреки това, четвъртата част бе открита с няколко по-силни прави удара от българина. Петият рунд започна с две поваляния за Валентинов, за които той и Косендар получиха предупреждения. Това се повтори още веднъж и така се стигна до официално отнемане на точка от актива на Валентинов в съдийските карти. Рундът завърши под освиркванията на феновете в "Арена София"., но успехът в крайна сметка остана за Валнтинов.