0

М ного олимпийски медалисти и възпитаници на спортното училище "Ген. Владимир Стойчев" се събраха в Народния театър "Иван Вазов", за да отбележат 50-годишнината от създаването на учебното заведение.

Спортното училище на ЦСКА е първото спортно такова на територията на столицата. То е считано за най-голямото в цяла България и е дом на много изявени наши спортисти, включително 17 олимпийски медалисти, оставили трайни следи в историята на българския спорт. Сред тях са Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Тервел Пулев, Таня Богомилова и др. Всички те уважиха празника и бяха наградени от директора на училището Борис Борисов с почетни статуетки с принос за националния престиж.

"Ако започна да изброявам, със сигурност ще пропусна някой. Велики имена, които са записали златни страници в българския и световния спорт. Те са успели да създадат дух, който възпитава шампиони. Естествено те са пример за младото поколение", сподели министърът на младежта и спорта Георги Глушков. 

Президентът на федерацията по джудо Румен Стоилов награди с плакет за юбилея директора Борис Борисов, който като спортист печели световната титла по самбо.