0

М айк Тайсън показа забележително ниво на физическа форма и сила по време на тренировките си, докато се подготвя за срещата си с Джейк Пол по-късно през годината. Но има един проблем, който може веднага да сложи край на надеждите му да се бие с ютубъра.

По-рано през март Пол и Тайсън съвместно обявиха, че ще се бият на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас. Тъй като двубоят ще се проведе пред 80 000 фенове, стойността му може да надхвърли 100 милиона долара, прогнозират от боксовите среди.

Опасенията относно способността на Тайсън да се бие обаче се породиха, когато в интернет се появи видеоклип със стари кадри. На тях се вижда как 57-годишният Тайсън ходи с помощта на бастун.

През 2022 г. Тайсън е забелязан дори да използва инвалидна количка на летище, което предизвиква загриженост за здравето му сред феновете.

По-късно той обясни, че е бил диагностициран с ишиас - заболяване на гърба, което причинява значителни болки през целия гръбначен стълб и надолу по краката. 

ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ: Майк Тайсън стъпи на Стария континент, купи 100 гълъба! (СНИМКИ)

"От време на време имам ишиас, който се изостря и тогава дори не мога да говоря! Слава Богу, това е единственият ми здравословен проблем", казва Тайсън пред Newsmax.

"Сега съм перфектен. Всички вкъщи сме много благодарни за всичко, което имаме", споделя още Майк.

Въпреки че нищо не гарантира, че ишиасът му няма да се върне, Тайсън полага всички усилия, за да е готов да се изправи срещу 27-годишния Пол, който е с 30 години по-млад от него.
Това ще бъде първият му двубой от какъвто и да е вид, откакто се изправи срещу Рой Джоунс-младши в "Стейпълс Сентър" през ноември 2020 г., а последният му професионален двубой е през 2005 г.

Но след като публикува видеоклипове от тренировъчните си сесии, на които Тайсън удря по чувала без ръкавици, това предполага, че здравословните му проблеми засега са зад гърба му.

Източник marca.com

Да те бият е по на далавера: Железния Майк Тайсън със сензационно признание

Тайсън се закача с Мадалина на Гришо. Румънката го ласкае: Един от най-земните хора, които съм срещала