0

М отоциклетистът на ЛСР Хонда Алекс Ринс ще претърпи две операции, след като счупи десния си крак при катастрофа по време на съботния спринт на Гран при на Италия, съобщиха от неговия екип.

Испанецът стартира 10-и в решетката на състезанието, но катастрофира в четвъртата обиколка, преди да бъде транспортиран до болница във Флоренция. Там прегледът със скенер потвърди, че е счупил пищялна кост и фибулата.

"Спортистът ще претърпи първа операция в университетската болница "Кареджи" във Флоренция, където лекарите ще прикрепят външен фиксатор, за да стабилизират десния му крак и да намалят отока", се казва в изявление на отбора му ЛСР Хонда. 

"Алекс ще остане под наблюдение и след като бъде освободен, ще се върне в Испания, за да бъде подложен на още една, вече последна операция".

Втората операция ще бъде за отстраняване на остатъците от фиксатора, а също така и за почистване на мястото. Ринс, който напусна Сузуки след решението им да излязат от световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP в края на сезон 2022, донесе първата победа на сателитния отбор на Хонда от пет години насам. Той премина първи през карирания флаг на Гран при на Америка през април, пише БТА.