0

Д жокович може да играе на Откритото първенство на САЩ заради промяната в правилата за COVID в Съединените щати. 
Американските здравни власти ще третират еднакво както неваксинираните, така и ваксинираните, така тяхното участие остава в ръцете на отговорните за турнира, съобщи „Марка“.

"Ако нямам разрешение, няма да отида. Това също не е краят на света", каза Новак Джокович, донякъде примирено, пред очертаващата се забрана като неваксиниран да влезе в Съединените щати за US Open, четвъртият турнир от Големия шлем на сезона. 

Оттогава, обаче, обстоятелствата са се променили. Всъщност Джокович ще може да влезе в САЩ без да е ваксиниран и участието му в Ню Йорк зависи от разрешението на организаторите на турнира. Които едва ли биха казали „не“ на най-голямата си атракция.

В четвъртък CDC, органът, който управлява здравните мерки в Съединените щати, обяви края на много от ограниченията, свързани с COVID. Основната е, че от днес, петък, ваксинираните ще бъдат третирани по същия начин като неваксинираните.

Това отваря път, през който сръбският тенисист, номер 5 в света и победител в Уимбълдън, може да получи достъп до US Open. Всъщност сърбинът вече само чака организаторите официално да потвърдят участието му, след като е вече регистриран.

Сърбинът никога не се отказа от шанса да се състезава в Ню Йорк. Всъщност той е тренирал по същия начин, сякаш е знаел със сигурност, че ще го играе. 

Остават малко повече от две седмици до началото на турнира и може да няма време за приключване на всички бюрократични процедури (визи и т.н.), за да може Ноле да бъде там, но за първи път от седмици той има реален шанс да се бори за Големия шлем.