0

Н ай-добрите млади атлети на България за 2021-а година бяха наградени официално на церемония по време на националния шампионат за мъже и жени в зала „Асиск арена“ в София. Един от партньорите на БФЛА – водещия български телеком А1 награди с телефони – скачачите Пламена Миткова, Борис Линков и Димитър Ташев. Наградите връчи Антон Бонов от Българска федерация лека атлетика. През януари призът си за Атлет №1 за 2021-а година получи и Мирела Демирева. Тя бе наградена лично Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" в А1.

Миткова се прояви в хоризонталните скокове, многобоя и препятствията през 2021-а и стана двукратна балканска шампионка за девойки под 18 години, спечели сребърен медал на скок дължина на балканския шампионат в зала за девойки под 20 години, бронзов медал на скок дължина на балканския шампионат за девойки под 20 години и шесто място на скок дължина на европейското първенство за девойки под 20 години

Пловдивчанката е начело на европейската ранглиста на троен скок за девойки под 18 год. и четвърта в света за тази възраст, а през зимата регистрира национален рекорд в зала на петобой за девойки под 18 г.

Линков завоюва бронзов медал от европейското първенство за младежи под 23 години, първо място на европейското отборно първенство – втора лига и стана шампион на 200 м на България.

Ташев записа в сметката си сребърен медал на европейското първенство за юноши под 20 г., сребърен медал на балканския шампионат за юноши под 20 г. и бронзов медал на балканския шампионат в зала за юноши под 20 г. Атлетът от Сливен влезе в топ 5 на света на троен скок за юноши през 2021-а и е втори във европейската ранглиста за годината.

Пламена Миткова показа възходящата си форма с две титли при жените от националния шампионат в хоризонталните скокове. Димитър Ташев взе златния медал на троен скок за първата си титла при мъжете, а Борис Линков пропуска зимния сезон.