0

С ветовният номер 1 в тенаси Новак Джокович поиска да играе на Откритото първенство на Австралия, въпреки цялата сага, която се разигра около него с отнемането на визата му.
Ноле пусна специален пост в страницата си в Туитър, койго гласи: „Доволен съм и благодарен, че съдията отмени анулирането на визата ми. Въпреки всичко, което се случи, искам да остана и да се опитам да се състезавам на Australian Open. Оставам фокусиран върху това. Летях тук, за да играя на едно от най-важните събития, които имаме, пред невероятните фенове.“

Новак публикува и снимка от корта в Мелбърн, на която позира със своя щаб, начело с Горан Иванишевич. 


По същото време неговото семейство даде пресконференция. На нея братът на Ноле - Джордже, съобщи прекрасната новина за своя роднина, че той е свободен от ареста. В този момент дори Ноле тренира вече на тенис кортовете в Австралия и Джордже акцентира, че той е в Мелбърн, за да спечели титлата.
Братът призна, че е повече от доволен, че справедливостта е възтържествувала и целият свят е видял „истината“.
„Новак е свободен! Той току-що тренира на тенис корта. Сега отива да спечели още един Australian Open! Сега е в Австралия и ще играе тенис, за да постигне още един рекорд в своята голяма кариера. Той замина за Австралия с най-добри намерения, даде цялата възможна документация, която можеше и накрая получи медицинско досие. Днес узнахме епилога. Новак е спортист, играе тенис, той е най-добрият тенисист за всички времена. Ние сме доволни, че справедливостта възтържествува, и че целият свят видя каква е истината“, отсече братът на Новак Джокович.

По-рано през деня феновете на сърбина блокираха офиса на адвоката му и направиха истински безредици в Мелбърн след първоначалните информации, че той отново ще бъде арестуван. За радост, това не се случи.