0

П илотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел обявиха, че болидът на тима има големи проблеми преди първия старт за сезона във Формула 1 за Гран при на Бахрейн. Ръсел завърши 4-и в свободните тренировки в Сахир в петък, а Хамилтън бе 9-и. Световният шампион Макс Верстапен даде най-добро време.
Мерцедес печели неизменно титлата при конструкторите в последните 8 години, а от другите отбори смятат, че шампионите крият истинската си скорост. Хамилтън обаче твърди, че сега ситуацията е различна в сравнение с предишните години. 

"В миналото сме имали малки проблеми, доста по-малки в сравнение с тези сега. Сега насреща ни има много по-големи проблеми. Всичко, което се опитваме да направим, за да ги оправим, не променя нищо. Изглежда, че ще отнеме по-дълго време, нищо няма да стане скоро. Ако погледнем Ред Бул – те са много, много пред нас. Може би с 0,8-0,9 секунди по-бързи от нас. Ферари също са по-бързи, вероятно с около половин секунда на обиколка. Така че ще се борим за това, което остава зад тях. Ние сме далеч, този път не блъфираме, както хората предполагат", каза Хамилтън. 

Ръсел също бе на подобно мнение. Той смята, че дори отбори като Алфа Ромео са по-бързи от Мерцедес в момента.

"Ясно е, че не сме там, където искаме да бъдем. Мисля, че имаме малък прогрес, но скоростта просто липсва в момента. Ние сме много далеч от Ред Бул, от Ферари. Отбори като АлфаТаури и Алфа Ромео са или с нашата скорост, или по-бързи от нас, така че трябва да работим. Опитваме всичко, но за момента не се получава. Ще отнеме време. Няма как да направим нещо драстично, вървим две стъпки напред, една назад. Този уикенд трябва да се опитаме да ограничим щетите", каза Ръсел.

Квалификацията в Бахрейн е днес от 17:00 ч., а състезанието – в неделя от 17:00 ч.