0

С тарши треньорът на баскетболния Сакраменто Кингс Майк Браун похвали българския национал Александър Везенков за включването му от резервната скамейка и доброто му представяне при победата над Голдън Стейт Уориърс със 124:123 точки в НБА.

Везенков се отчете с 8 точки, 4 борби и 1 асистенция за 15 минути на терена през второто полувреме, а влизането му в игра бе ключов момента за обрата, който осъществи Сакраменто.

"При Саша всичко е част от процеса. Говорих с него за това, че имах щастието да бъда треньор на Ману Джинобили, когато той пристигна в лигата. 

Когато дойде, той беше горе-долу на същата възраст като Саша и пристигна от доста добър отбор в Европа по това време. 

Направихме опит да го използваме като титуляр, но не се получи и трябваше да влиза от пейката. 

Не беше титуляр при нас, в Сан Антонио, за поне година. Това е процес на адаптация не само за играчите, но и за треньорите, които анализират как да те използват, за да помагаш на отбора на най-високо ниво."

"Казах на Саша - хей, ти знаеш да как играеш, наясно съм, че имаш отлично чувство към играта, знаеш как за стреляш. 

Няма да има случай, в който да кажа, че е направил лоша стрелба, защото той може да бъде сред най-добрите стрелци в лигата. 

Ако играеш - добре, но ако не играеш – бил си и в по-трудни ситуации от тази и трябва да останеш готов. Когато имаш възможност, сигурен съм, че ще се възползваш. Той направи точно това днес", продължи Майк Браун, коментирайки ситуацията на Везенков в Сакраменто.

"Саша бе извън ротацията за кратко, но днес влезе и вкара две ключови тройки за нас. В защита оказа влияние в мача. 

Когато той е на терена, просто трябва да го пазиш, защото, ако го оставиш сам, ще те накара да си платиш", добави Браун.

Източник: БТА