0

Й осиф Панов - Пепелянката постигна най-престижната и най-важната победа в професионалната си кариера, след като демонстрира висока класа в рамките на 12 рунда и спечели с единодушно съдийско решение (116-114, 117-114, 115-113) срещу французина Саид Месауд в основната битка на MAX FIGHT 56.

Пепелянката заслужи световната титла на Универсалната боксова организация по забележителен начин, боксирайки се на завидно високо темпо срещу корав противник. Конър Макгрегър уважи и двамата бойци със специалния “подобаващ” бонус от 12 000 евро за “най-добрата битка” на галавечерта.

Панов вече има 25 професионални победи и заслужи аплодисментите не само на Макгрегър, а и на около 10 хиляди екзалтирани зрители в “Арена София”. Конър пък представи и същия финансов бонус за "нокаут на вечерта", дело на Борислав Велев - Рой в подглавната битка срещу Пабло Мендоса.

Рой постигна опустошителна победа с ТКО още в първия рунд срещу съперника си от Никарагуа Пабло Мендоа. Това беше 13-та победа от 13 мача на профиринга за Велев, който в предишния си дуел отново под шапката на MAX FIGHT постигна славен успех над Григор Саруханян на 2 юни.

Още с първата си комбинация от четири прави удара Рой пусна кръв на съперника си, след което го натика в ъгъла и го засипа с още залпове. Лицето на Мендоса беше окървавено и той бързо беше пратен в нокдаун, но намери сили да се изправи.

Ляв прав в края на рунда обаче принуди хората от ъгъла на боеца от Никарагуа да хвърлят кърпата.

Конър Макгрегър поздрави Велев за безкомпромисното представяне, като си направи снимки с него и споделиха интересни моменти. Ирландецът подари и специална бутилка на българския боксьор с негов автограф, а поздрави лично целия му щаб.