0

Я н Улрих е един от многото колоездачи от 1990-те и началото на 2000-те, които отидоха от рая в ада, след като признаха, че са използвали допинг по време на времето си като професионален колоездач.

Улрих прави равносметка на бурната си кариера в документалния филм „Der Gejagte“, чиято премиера ще бъде на Prime Video на 28 ноември. 

Документална лента, в която Улрих ще направи преглед на победите си в Tour de France през 1997 г., Vuelta a España през 1999 г. и олимпийското злато на игрите в Сидни през 2000 г.

Но няма да подмине и най-мрачните  епизоди като връзката му с печално известната операция „Пуерто“ за системна употреба на допинг като клиент на Еуфемиано Фуентес, или признанието за допинг по време на спортната му кариера.

Някои епизоди, които провалиха Улрих, тогава един от най-големите спортни кумири в Германия, в алкохолна и кокаинова зависимост, бяха коментирани от него в представянето на филма.

„По онова време всеки ден беше въпрос на живот или смърт. „Използвах много кокаин, пиех уиски като вода, докато бях на ръба на смъртта“, свидетелства той.

Улрих също се възползва от този документален филм, за да покани феновете да видят как е преживял тези трудни години. 

„Би било лъжа, ако кажа, че не съм заблудил никого, но мисля, че се примирих с миналото си. Зрителите, феновете и хората, които гледат документалния филм, ще могат да се поставят на мое място и да помислят за това.”