0

М оторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко потвърди, че решението за пилотския състав на Рейсинг Булс за сезон 2025 ще бъде обявено след края на уикенда за Гран При на Сингапур.

В последните дни се появиха слухове, че Дениъл Рикардо може дори да не довърши настоящата кампания и да бъде заменен от Лиам Лоусън още след старта на „Марина Бей“ в неделя. Почти сигурно е, че Лоусън ще бъде на стартовата решетка догодина, но Марко напомни, че във Формула 1 никога нищо не е гарантирано.

„Ще обявим решението си след Сингапур – коментира Марко пред Sky Deutshland. – Във Формула 1 никога няма нищо гарантирано“.

В същото време главният изпълнителен директор на Рейсинг Булс Питър Байер потвърди, че разговори за пилотския състав на тима за догодина продължават. Той каза, че оригиналната цел е била решението да бъде взето по време на лятната пауза, но в отбора са си дали допълнително време.

 

„Имаме различни крайни срокове и дискусии през годината. Първоначално искахме да вземем нашето решение по време на лятната пауза, но решихме да си дадем допълнително време и за двата отбора. Това е голямо и стратегическо решение, кой къде ще кара, а Сингапур е нов момент.

„След него ще има нови разговори за 2025, както и за други опции. Има много възможности, защото целта на РБ е да развива млади пилоти, сега претегляме всички опции.

„Под напътствията на Хелмут и Кристиан (Хорнър), разбира се, ние трябва да преценим и кои пилоти имат най-голяма потенциал някой ден да стигнат до Ред Бул. Когато този пилот да се присъедини към отбора, тази или следващата година? Ще бъде решено в следващите дни“, коментира Байер.