0

Д ве емблематични речи на американския президент Джон Кенеди, както и три песни на Краля на рока – Елвис Пресли, са включени в композициите на ансамбъла ни по художествена гимнастика за новия сезон.

На 18 февруари в тренировъчната зала на „Арена София“ за първи път публиката ще види новите съчетания на отбора ни. 8 дни преди това събитие от Българската федерация по художествена гимнастика официално представиха музикалните произведения върху, които тази година са поставени композициите на ансамбъла.

И в предолимпийската 2023 година Весела Димитрова и нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева остават верни на стила си и отново поднасят изненада при музикалния си избор.

В смесеното съчетание световните шампионки от първенството на планетата в София - Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрона и Радино Томова, с резерви Маргарита Василева и Виктория Георгиева ще ни разкажат за стремежа да човека да стъпи на Луната чрез композицията на норвежкия музикант Томас Бергерсен - "Аполо".

В нея са включени авторска част и аранжимент на Алекс Нушев, както и две от най-емблематичните речи на Кенеди: I believe that this Nation should commit itself to achieving the goal, before this decade is out, of landing a man on the Moon and returning him safely to Earth („Вярвам, че тази нация трябва са се ангажира с постигането на целта, преди да изтече това десетилетие, да кацне човек на Луната и да го върне безопасно на Земята").

Както и: We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard ("Избираме да отидем на Луната през това десетилетие и да правим други неща, не защото са лесни а защото са трудни").

Треньор номер 1 на България за 2022 година Весела Димитрова за втори път се спира на произведение на Бергерсен.

В съчетанието с 5 обръча треньорският щаб е заложил на компилация от три емблематични песни на Краля на рока Елвис Пресли. Песента Polk Salad Annie е изпята за първи път през 1968г от Тони Джо Уайт.

В песента се разказва за бедно южно момиче и нейния труден начин на живот. Версията на Елвис я прави особено популярна в класациите, много слушана и обичана. Втората песен Craw-Fever е част от саундтрака на биографичния филм за Елвис от 2022 година на режисьора Баз Лурман.

Третата песен Suspicious Minds е една от най-обичаните и известни песни на Елвис.