0

Д жордж Ръсел бе най-бърз във втората тренировка в Маями, а от Мерцедес показаха, че са започнали да изчистват проблемите си и могат да се борят за победи с Ферари и Ред Бул. Болидът на „сребърните стрели“ бе значително по-бърз и в двете тренировки и вече не изостава толкова от Ферари и Ред Бул, колкото в предишните стартове. От Мерцедес въведоха някои промени специално за дебютното състезание в Маями и поне за момента дават заявка, че могат да се борят за победа  на уличното трасе около „Хард Рок Стейдиъм“.

Ръсел спечели тренировката с 1:29,938 мин., като победи с 0,106 сек. Шарл Льоклер (Ферари) и с 0,212 Серхио Перес (Ред Бул). Люис Хамилтън (Мерцедес) завърши 4-и, като изостана с 0,241 сек. от съотборника си. Световният шампион Макс Верстапен имаше проблеми и не даде време във втората тренировка. Пилотът на Ред Бул тъкмо излезе на пистата, но бе принуден да се прибере заради прегряване в спирачките. 

„Знаехме, че условията тук ще ни паснат по-добре, защото имаме проблеми със загряването на гумите от началото на годината, но това е първото истински горещо състезание. Но това са само тренировки, така че не се главозамайваме. Не знам какъв ефект имат ъпгрейдите по двигателя, но това наистина беше много продуктивен ден за нас“, коментира Ръсел. 

Карлос Сайнц (Ферари), който отпадна в последните две състезания, отново претърпя инцидент и предизвика червени флагове, като в крайна сметка остана 11-и.
В първата тренировка Льоклер бе най-бърз с 1:31,098 мин., следван от Ръсел и Верстапен.