0

Какво се случва, когато двамата най-големи "бомбардировачи" на тенис корта се изправят един срещу друг в тенис мач? Ясно е – рекордите треперят. Такъв беше случаят с двубоя между американците Рейли Опелка, номер 23 в ATP, висок 2,11, и Джон Иснър, номер 26, с ръст 2,08 м.

В крайна сметка Опелка победи Иснър в два сета на полуфинала на турнира ATP 250 в Далас, като и двата сета, разбира се, бяха решени с „внезапна смърт“. Първият тайбрек със скромно 9-7, а вторият с... 24-22! Това стана тайбрекът с най-много точки в историята на ATP веригата, която датира от 1990 г.

По-късно Oпелка подписва официалния протокол за мача, така че постигнатото да остане в историята.

На ниво ITF има по-дълъг тайбрейк, този, който се играе между Балере и Куийар на Plantation през сезон 2013, който завърши 36-34!

Мачът между Опелка и Иснър, продължил два часа и една минута, беше непрекъсната демонстрация на мощ от двамата тенисисти, които записаха 60 аса, още един рекорд на ATP в двусетов двубой.

Но нещата не свършват дотук, защото Oпелка отбеляза 39 от тези аса, което е третият рекорд в надпреварата. В целия двубой имаше само една двойна грешка – на Иснър, и никакъв пробив.

Това беше пета среща между двамата от 2016 г. насам и четвърта победа за Oпелка. Най-поразителното обаче е, че от 15-те сета, които са изиграли, 13 са решени с тайбрек.

Съперник на Oпелка във финала ще бъде американецът Дженсън Бруксби, който спаси до четири мачбола срещу Маркос Хирон.