0

Н осителят на 21 титли от Големия шлем Новак Джокович обяви в Инстаграм, че се подготвя усилено за американското турне на твърди кортове и по-специално за US Open, въпреки че още няма яснота дали ще може да участва.

Правителството на САЩ забранява на неваксинирани чужденци да стъпват на територията на щатите, като Ноле се надява в последния момент да получи “специално изключение”. Наскоро дори онлайн петиция събра десетки хиляди подписи в негова подкрепа, а сръбски емигранти в Чикаго дори писаха молба до президента Джо Байдън и други власти да допуснат великия сърбин до последния за годината турнир от Шлема.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

“Исках да ви кажа на всички колко съм благодарен за подкрепата и любовта от всички краища на света тези дни. Не очаквах такова нещо и е наистина изумително за мен. Просто исках да кажа “благодаря”. 

Специално усещане е, когато хора от цял свят се свързват покрай тенис кариерата ми и толкова много искат да продължавам да се състезавам. 

Подготвям се сякаш ще бъда допуснат до участие, докато чакам да разбера дали ще има възможност за мен да пътувам до САЩ. Стискам палци”, написа Джокович.
Джокера вече пропусна “Мастърс”-ите в Индиън Уелс и Маями в началото на годината, но се надява поне за US Open да получи компромис от американското правителство.