0

С емейни връзки с хора от противниковия отбор не попречиха на волейболистките на Марица да спечелят Купата на България. 

Пловдивчанки победиха варненския ДКС с 3:0 (25:17, 25:23, 25:23) във финала, игран снощи в зала „Младост“ в Бургас. Това е седми и пети пореден трофей в турнира за Марица и първи в кариерата на младия им треньор Борислав Крачанов. 
Финалният двубой бе по-специален за волейболистките на Марица Кристина Гунчева и Боряна Ангелова. Кристина е дъщеря на треньора на ДКС Варна Стоян Гунчев, а Боряна е сестра на центъра на варненки – Майа.

“Този финал влиза в колекцията ни с преживявания с баща ми. Що се отнася до емоцията - на корта не бяхме баща и дъщеря, бяхме конкуренция. Радвам се, че обърнахме нещата в свои плюс. Въпреки нашата нестабилна игра днес, направихме това, за което бяхме дошли”, коментира след мача самата Кристина.

Старши треньорът победителките Борислав Крачанов пък призна, че не се е надявам толкова млад да стигне до трофей. “Връщайки лентата назад, не съм си мислил, че толкова млад ще поема шампиона на България, че ще бъда треньор в Шампионска лига. Само съм си мечтал! Що се отнася до нагласата ни за финала - настройката винаги е различна- това е финал! Да, ние бяхме фаворити, но отборът на ДКС Варна дойде, за да покаже най-доброто. Няма отбор, който да излезе на финала с мисълта да загуби. Искам да поздравя отбора на противника за добрата игра! Във втория и третия гейм опряхме до нашата сработка, до самочувствието и търпението. Разполагаме с опитни момичета, които усещат когато трябва да натиснат. След лесно спечеления гейм, загубихме малко ритъм, но момичетата показаха добър дух!”, коментира Крачанов.

Националката Александра Миланова беше избрана за Най-полезен състезател на финалния турнир.