0

П илотът от Формула 1 на Карлос Сайнс най-сетне дочака служебния си автомобил, с който да ходи на работа – става дума за фирмено Ferrari 812 Competizione, еволюцията на 812 Superfast, отбелязва „Марка“.

От средата на 2021 г. Пилотът от Мадрид уточнява с отдела за персонализиране на италианската марка, за да създаде спортен автомобил, който е толкова бляскав, колкото и ексклузивен.

Сайнс е избрал 812 Competizione за своя служебна кола, с 6,5-литров двигател V12, който доставя 830 к.с. Базовата му цена започва от 560 000 евро.

Самият пилот публикува само преди няколко дни в социалните си мрежи звука на този двигател, от който само 999 бройки ще бъдат произведени, като абсолютно всички от тях са вече предварително продадени.

Личното Ферари на Сайнс е в матово тъмно сиво, което контрастира с червените спирачни апарати, както и с класическото жълто лого на „черните кончета“ на вратите.

Още два детайла в интериора изясняват собствеността на това Ferrari: състезателния номер 55 на испанеца за Гран при, докато на праговете на вратите е гравиран псевдонимът му „Smooth Operator“, с който той е известен и във F1.

Карлос Сайнс не скри ентусиазма си във видео в своя канал в YouTube с колата, на която ще се радва от сега нататък: „Днес е много специален ден, най-накрая ще ми дадат първото ми Ferrari... не само ще бъда шофьор на Ferrari, но и ще бъда един от техните клиенти.

Това е първата кола, която си купих! Във F1 съм от осем или девет години и като моя собствена кола имам тази, която родителите ми ми дадоха, когато бях на 18 – Голф.

Трябваше да си направя първия истински подарък, най-красивата кола, която някога съм виждал. Тази, която най-много ме привлече като дизайн”.