0

Б оряна Калейн, Стилияна Николова, ансамбълът на България при жените, и девойките ни Дара Малинова и Магдалена Вълкова спечелиха общо 11 медала (5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови) на първата в историята Европейска купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Стилияна Николова стана шампионка след първите в историята "крос битки" за многобоя, а днес добави още един златен медал в единствения си финал на отделните уреди - на бухалки.

С три отличия се поздрави другата българка Боряна Калейн. Вчера тя остана на крачка от почетната стълбичка, завършвайки на четвърта позиция. 

Днес се реваншира, спечелвайки два златни медала във финалите на топка и на лента и сребърен медал на финала на обръч.

Ансамбълът жени в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева триумфира на финала на три ленти и две топки. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева грабнаха и бронз на пет обръча след като вчера в многобоя не успяха да се качат на почетната стълбичка (4-то място).

Още четири медала за България спечелиха девойките Дара Малинова и Магдалена Вълкова. Възпитаничката на Райна Тошева, Малинова взе два бронза на обръч и на бухалки и записа седмо място на финала на лента. 

Магдалена Вълкова се окичи с бронз на топка. 

Вчера грациите спечелиха сребърен медал в отборната надпревара.

Източник: БТА