0

Н еделчо Чепаринов, председател на СКШ Асеновец 2006 и баща на Иван Чепаринов, е подал жалба в Софийски градски съд срещу вписването на новото ръководство на единствената лицензирана от държавата шахматна федерация БФШ 2022, информира изпълнителният й директор Божидар Пелов.

Признати в чужбина, без лиценз вкъщи: Ето коя наша шахматна федерация бе приета във ФИДЕ

"Асеновградският клуб е сред трите, които на 3 октомври т.г. учредиха сдружението БСФШ, което въпреки, че няма лиценз от Министерството на младежта и спорта, преди седмица беше признато от ФИДЕ. 

Същото това сдружение на нарочна пресконференция ни прикани към обединение в името на шахмата в България. Очевидно призивът е бил напълно фалшив и преследва съвсем други интереси", пише Пелов в съобщението до медиите.

Новото ръководство на БФШ 2022 беше легитимно избрано на Общо изборно събрание на 13 декември тази година в Плевен. Промяната бе продиктувана от подадената колективна оставка от Управителния съвет. На това събрание единодушно бе избрано ново ръководство.


"Фрапиращ е фактът, че бащата е председател на клуб, а синът Чепаринов е картотекиран състезател на БФШ 2022. 

Двамата, заедно с Антоанета Стефанова, картотекирана в същия клуб, но почетен председател на Българска спортна федерация по шахмат (БСФШ), обвиняваха години наред. Сега правят опит да бламират волята на клубовете и на над 1100 картотекирани състезатели.

Заявяваме, че жалбата срещу промените няма да доведе до желания от Чепаринови и Стефанова ефект. 

Досегашният председател на УС на БФШ 2022 Васил Антонов, при спазване на законодателството и с оглед оставката си, е делегирал на доц. Венета Петкова всички правомощия за управление и представителство на федерацията. 

БФШ 2022  ще поддържа линията на градивност, единство и защита интересите и волята на клубовете. Благодарим за гласуваното ни доверие, ние ще го оправдаем", добавя още Божидар Пелов.

Ход с царица: Нов шеф на федерацията, финансирала Нургюл за Световната купа

 

Източник: БТА