0

З а първи път в своята кариера във Формула 3 Никола Цолов завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес Българския лъв завърши на 6-о място в дългото състезание на „Ред Бул Ринг“.

Вчера пък той триумфира в спринтовия старт на австрийското трасе, което превръща изминалия уикенд в неговия най-успешен в кариерата му.

Цолов стартира десети днес и се ориентира перфектно в хаотичните първи завой, за да прогресира до осмото място. По-късно, след контакт между Оливър Гьоте и Ноел Леон българинът достигна до седмата позиция, която обаче загуби от съотборника си Кристиан Менсъл, който както и вчера демонстрира отлична работа с гумите и бе много бърз в заключителните обиколки.

Цолов обаче се върна на седмото място три тура преди финала, когато изпревари Арвид Линдблад. Българинът пресече финалната линия на седмата позиция, но след финала се изкачи с едно място напред, заради наказанието, което бе дадено на Алекс Дън за контакт му с Линдблад в първата половина на дистанцията.

По този начин Цолов изравни най-доброто си класира в основно състезание във Формула 3, което бе постигнато в Барселона преди седмица. Общо за уикенда в Австрия Българския лъв спечели 19 точки, с които се изкачи на 10-то място в общото класиране с актив от 44 пункта.

Сезонът във Формула 3 продължава следващата седмица на пистата „Силвъсртоун“ във Великобритания.