0

У краинката Леся Цуренко се класира за втори път в кариерата си за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

34-годишната Цуренко постигна впечатляващ успех с 6:1, 6:1 над канадката Бианка Андрееску за само 63 минути игра.

Цуренко направи 20 печеливши удара срещу само шест за бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ, а в допълнение на това канадката допусна и 22 непредизвикани грешки, с десет повече от съперничката си.

В следващия кръг Цуренко ще играе със защитаващата титлата си Ига Швьонтек от Полша. Двукратната шампионка записа най-убедителната си победа в турнира, след като се наложи с 6:0, 6:0 над китайката Синю Ван в среща от третия кръг.

Поставената под номер 1 в схемата полякиня затвори мача за едва 50 минути, като спечели 50 от 67 разигравания в срещата.

Отличен шанс за класиране на четвъртфиналите ще има бразилката Беатриз Хадад Мая, която постигна победа с 5:7, 6:4, 7:5 над Екатерина Александрова от Русия. В четвъртия кръг Хадад Мая ще се изправи срещу испанката Сара Сорибес Тормо, която достигна тази фаза без игра след отказване заради заболяване на номер 3 в схемата Елена Рибакина от Казахстан.