0

П рограмата за Волейболната Лига на нациите за мъже беше оповестена официално от Международната федерация. Престижното международно събитие ще се проведе в периода от 31 май до 24 юли.

Финалната фаза е насрочена от 20 до 24 юли, като градът домакин ще бъде определен допълнително.

Столичната "Арена Армеец" ще приеме едни от най-добрите отбори в мъжкия волейбол във втората седмица от Лигата. Между 21 и 26 юни на родна земя ще пристигнат тимовете на САЩ, Бразилия, Сърбия, Полша и Канада, Иран и Австралия.

Преди битките на родна земя, националите на България заминават за Канада, където ще изиграят първите си срещи от турнира. Техни съперници ще бъдат съставите на Сърбия, Германия, Полша и домакините Канада.

Волейболистите от националния отбор на България ще изиграят първата среща в турнира срещу Сърбия на 7 юни от 23,30 часа българско време в Отава (Канада).

Финалната фаза е насрочена от 20 до 24 юли, като градът домакин ще бъде определен допълнително. Преди битките на родна земя, националите ни заминават за Канада, където ще изиграят първите си срещи от турнира. Техни съперници ще бъдат отборите на Сърбия, Германия, Полша и домакините Канада.

Волейболната лига на нациите през 2022 година се завръща под новия динамичен формат, обявен през август, в който отборите се състезават в групи от осем отбора по време на предварителните кръгове.

Този формат ще предостави на феновете и зрителите възможност да се насладят на най-доброто от международния волейбол и да видят всичките си любими суперзвезди отблизо и в действие.

Градове-домакини:

Предварителен кръг: 7 юни - 10 юли

Седмица 1 - от 7 до 12 юни: Бразилия (Бразилия) и Отава (Канада)

Седмица 2 - от 21 до 26 юни: Кесон Сити (Филипини) и София (България)

Седмица 3 - от 5 до 10 юли: Осака (Япония) и Кемерово (Русия)